Cloud HostingSoluțiile de tip Cloud oferă garanția unei stabilități maxime a serviciului furnizat și un uptime superior serviciilor de hosting clasice. Serviciile de tip Cloud se bazează în principal pe livrarea unui serviciu de calcul comparativ cu livrarea unui produs. Din acest punct de vedere procesele sunt abstractizate față de sistemele care trebuie sa le ruleze, ele mutându-se dinamic între mai multe sisteme implicate astfel încât redundanța serviciilor să fie asigurată permanent.

Cloud VM-ul este din punct de vedere structural un VPS high-availability. Acest concept nu trebuie confundat cu o arhitectura distribuită, diferența între cele două concepte fiind reprezentată de faptul ca în cazul arhitecturii distribuite, serviciile client se regăsesc pe servere diferite. În cazul unui CloudVM, ele se sunt rulate pe un singur server, urmând să fie relocate pe un alt server în caz de avarie.

Același lucru nu se poate spune și despre stocare. Datele sunt stocate pe servere de stocare, redundante, care asigură o continuitate permanentă a disponibilității datelor în forma curentă, indiferent de serverul fizic (cel care realizează procesarea) care solicită instrucțiuni de scriere/citire a datelor implicate.

Un alt avantaj al unui Cloud VM îl reprezintă flexibilitatea pe care o oferă în alocarea dinamică a resurselor în funcție de necesar. Astfel, pentru perioade de trafic superioare, clienții pot upgrada pachetul de bază pentru a putea susține necesarul implicat (având astfel costuri mai mari), iar pentru perioade de trafic scazut sau uzual, serviciul de tip Cloud VM poate fi redus până la limita uzuală de consum.

Din acest punct de vedere, în ceea ce ține de servicii de tip Cloud se aplică un concept numit "underselling" prin care furnizorul asigură în permanență clienților de tip Cloud un surplus de resurse disponibil pentru necesarul acestora, fie că este vorba despre putere de procesare, memorie, spațiu de stocare sau trafic.

Soluțiile de tip Cloud asigură clienților o garanție superioară a disponibilității datelor și serviciilor furnizate indiferent de natura avariei implicate.

Pentru mai multe detalii, prețuri sau cereri de oferă cu privire la servicii de tip Cloud VM, vă rugăm să ne contactați.