Politica de acceptanţă (AUP)

1. Condiții generale

1.1 Folosirea oricăror servicii NixServers pentru rularea de software de IRC sau boţi de IRC, conturi BNC, servere proxy de orice tip, orice software de hacking sau cracking, a oricărui software piratat sau asupra căruia clientul nu deţine drepturi de autor sau utilizare, stocarea de date asupra cărora clientul nu deţine drepturi de autor sau utilizare, transmiterea sub orice formă electronică de date defăimatoare la adresa oricăror persoane, pornografia ilegală, transmiterea de SPAM / UCE, rularea oricăror aplicaţii de tip P2P sau file-sharing, folosirea serviciilor de streaming fără acordul în prealabil al personalului NixServers, găzduirea de fişiere asupra cărora clientul nu deţine drepturi de autor şi utilizarea unui limbaj necorespunzător în raport cu personalul NixServers este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

1.2 Folosirea oricăror servicii NixServers în scopuri care încalcă legislaţia în vigoare sau oricare legi comunitare sau internaţionale este strict interzisă şi este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

1.3 Folosirea oricăror servicii NixServers prin care se aduc prejudicii echipamentelor folosite de client, altor echipamente NixServers, serviciilor NixServers sau altor terţi sub orice formă este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

1.4 Folosirea oricăror servicii NixServers prin care se generează trafic în scopul atacării sau obţinerii de acces neautorizat  sau informaţii asupra cărora clientul nu are drepturi de acces pe oricare alt echipament care nu este proprietatea clientului, în reţeaua NixServers sau în Internet, atrage după sine procedurile administrative de investigare tehnică a echipamentului care a generat traficul în cauză, predarea tuturor informaţiile obţinute în urma investigării către autorităţi şi este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

1.5 Defaimarea, jignirea sau aducerea de injurii prin orice mijloc la adresa NixServers, a oricărui angajat, client, furnizor sau partener al NixServers este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată a contului, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate.

2. Particularităţi VPS

2.1 Utilizarea în exces a resurselor alocate oricărui VPS (abuzarea resurselor prin generarea de consum susținut sau excesiv conform 2.2) atrage după sine notificarea clientului de către personalul tehnic NixServers în vederea optimizării serviciilor sau a unui upgrade.

2.2 Prin abuz de resurse se înțeleg următoarele: generarea unui load mai mare de două ori decât numarul de core-uri alocate timp de 15 minute; consumarea a mai mult de 1000000 (un milion) inodes; generarea a mai mult de 200 procese simultane pe o perioadă mai mare de 10 minute; utilizarea susținută a magistralelor I/O; utilizarea a mai mult de 200 socket-uri.

2.3 Imposibilitatea optimizării serviciilor curente şi refuzului clientului de a se conforma normelor de folosire a serviciilor VPS necesare funcționării corespunzătoare a nodurilor de virtualizare NixServers este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea cu preaviz de 1 zi şi cu posibilitatea de ramburs parţial sau total a sumelor contractate și a contului clientului, acest lucru fiind la latitudinea NixServers.

3. Particularităţi colocare și servere dedicate

3.1 Aducerea în spaţiul de colocare contractat prin intermediul NixServers a oricăror materiale (exemplu: lichide, materiale explozibile, arme de foc, sisteme de bruiaj etc.) care pot crea prejudicii sau daune sub orice formă pentru NixServers, clienţilor, personalului, furnizorilor, partenerilor sau echipamentelor existente în spaţiul de colocare este strict interzisă şi este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

3.2 Imaginile folosite pe site pentru prezentarea produselor au rol informativ și nu crează obligații contractuale.

3.3 Orice daune de orice fel aduse oricărui alt client, furnizor, partener sau echipament al acestora, existenţi în spaţiul de colocare este considerată o încălcare a "Politicii de acceptanţă" (AUP) ce duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului.

4. Particularităţi web hosting și limitări de resurse

4.1 Pentru toate conturile de web hosting (găzduire) sunt interzise următoarele:

4.1.1 Folosirea constantă a mai mult de 10% din resursele serverului de găzduire. În acest sens NixServers poate aplica limitări manuale sau automate sau poate suspenda clientul după caz.

4.1.2 Folosirea contului de web hosting pentru stocarea în masă de fișiere (file hosting) în regim public sau privat. Conturile de găzduire web pot fi folosite doar pentru a găzdui fișierele site-urilor aferente.

4.1.3 Folosirea contului de web hosting pentru a rula aplicații (sau a stoca date) de tip: web spider, IRC, orice date de tip P2P (ex: torrent), jocuri real-time, proxy.

4.1.4 Folosirea contului de web hosting pentru a stoca mai mult de 250000 fișiere (inodes).

4.2 NixServers își rezervă dreptul de a aplica asupra conturilor de web hosting orice limitări consideră de cuviință pentru a asigura buna funcționare a serverelor de găzduire și pentru a proteja clienții de eventuale degradări de performanță.

4.3 Barierele de resurse implicite setate pe conturile de web hosting sunt următoarele:

  • EP: Entry processes, CPU: Timp procesor, MEM: Memorie RAM total alocată
  • Personal: EP: 10, CPU: 10%, MEM: 1GB
  • Comercial: EP: 15, CPU: 15%, MEM: 1GB
  • Profesional: EP: 25, CPU: 25%, MEM: 1GB
  • Reseller: EP: 25, CPU: 25%, MEM: 1GB

4.4 În cazul migrării site-urilor și aplicațiilor de pe un alt server NixServers nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la integritatea, consistența și/sau conformitatea parțială sau totală a datelor migrate pe serverele noastre.

4.5 În cazul atacurilor informatice NixServers își rezervă dreptul de a modifica parțial sau total datele găzduite ale clienților pentru a proteja serverele de tip shared. Acest lucru include și nu se limitează la terminarea în totalitate, fară preaviz, a contului clientului.

4.6 Conturile de găzduire web pot fi folosite exclusiv pentru găzduirea de site-uri web în condiţiile tehnice şi comerciale specificate pe site. Încălcarea termenilor tehnici şi / sau comerciali specificați pe site duce la terminarea imediată, fără preaviz şi fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al sumelor contractate și a contului clientului. Găzduirea de fişiere (file hosting) în orice scop este interzisă.

5. Backup

5.1 NixServers oferă clienților posibilitatea de a avea backup pentru datele active în funcție de serviciul comandat.

5.2 În funcție de caz, de serviciul comandat și de opțiunile selectate la plasarea comenzii serviciul de backup poate fi unic, periodic sau real-time.

5.3 NixServers va depune toate eforturile pentru asigurarea celui mai înalt standard de calitate posibil cu privire la integritatea datelor de pe serverele proprii de backup, dar nu oferă nicio garanție asupra acesteia în orice moment, acesta fiind un serviciu adițional cu rol preventiv. În acest sens clienților le este recomandat pentru siguranță maximă să efectueze periodic cel puțin un backup pe sistemele proprii.

6. Dreptul de a ne selecta clienţii

6.1 NixServers îşi rezervă dreptul de a refuza, suspenda sau termina (anula) oricare serviciu prestat în orice moment pentru încălcarea termenilor din acest document.

6.2 Toti clienţii care doresc să folosească serviciile NixServers trebuie sa fie în deplin acord, în permanenţă, cu termenii acestui document pentru a putea utiliza serviciile NixServers.

6.3 Nerespectarea oricăror condiţii de utilizare din acest document este considerată motiv suficient pentru terminarea imediată fără posibilitatea de ramburs parţial sau total al oricărui serviciu contractat.